Tu cum vorbești despre al tău copil?

“Vaiii uite mami încă un copil micuț pe plaja! Uite ce cuminte e!” [vai= durere, tragedie iar tu ai vrut sa exprimi bucurie]

“Am văzut ai 2 fete și eu am un copil ale tale sunt așa cuminți a mea e rea face numai prosti!”

Tu cum vorbești despre al tău copil?

COPILUL TĂU

AL TĂU

Pe care TU l-ai adus pe lume. Sufletul care a ales să vină prin tine pe această planetă. Sufletul care și-a încredințat tot ceea ce are mai de preț pe acest Pamant în mâinile tale:

VIAȚA.

Tu cum vorbești despre el așa cum este el un tot unitar, o ființă complexă individuală și unică. 

El ca parte din Dumnezeu. Dumnezeul ce l-a creat. 

El ca parte și din tine căci din celulele tale s-a format și el fizic.

Adultule tu vorbești despre comportamentele lui izolate ca fiind el per total.

Adultule ceea ce tu zici despre copilul tău se adevereste. Cuvintele tale sunt solul în care convingerile și visele lui se formează. Cuvintele tale sunt solul pe care se dezvoltă și corpul lui fizic. De câte ori i-ai zis că o să facă roșu în gât de la rece și el chiar a făcut?

Cuvintele te pot duce spre succes și împlinire sau spre întuneric

Copilul vrea în mod natural să coopereze. El vrea să vadă fericire, iubire pentru că asta e și în el iar dacă adultul lui de bază constant îi vorbește în cuvinte ce previzionează cataclisme, boli și traumatisme, el înțelege că asta trebuie să facă și asta trebuie să vadă iar sămânța cuvântului sadită pe solul copilului mic de un adult important din viața sa devine el, copilul viitor apoi adultul viitor.

Din cuvintele tale te vei îndrepta și din cuvintele tale te vei osândi.”

(Matei 12, 37) 

Cuvintele te pot duce spre succes și te pot împrospăta sau te pot conduce spre cele mai întunecate văi ale vieții tale. TU ce alegi pentru cea mai de preț persoană din existența asta? De câte ori îi spui că este rău sau urât sau orice alt cuvânt, atragi energia cuvântului respectiv. Căci din cuvinte este făcută și lumea. 

Cum se strică relațiile cel mai des? 

Prin cuvinte nesăbuite spuse în momente grele. Gândește-te adultule pentru o pată pe covor, pentru o floare ruptă ești gata sa spui cuvinte cu energie joasă și să strici o relație pe care de fapt ți-o dorești aproape mereu, o dorești caldă și frumoasă.

Știu suntem îndreptați să vedem ceea ce este rău mai repede decât ceea ce este bine chiar și asta e o cauză a faptului că majoritatea stăm în mediocritate și nu reușim să vedem binecuvântările lumii. 

Fă un exercițiu de imaginație. 

Cum ar merge o mașină dacă o pornești și nu o controlezi? Ce ar lua formă? 

S-ar forma accidente?!

 Acum imaginează-ți ce se produce în mintea copilului tău când tu nu îți poți controla cuvintele ci le arunci așa la întâmplare în Univers doar ca să umpli spațiul?

Păziți-vă limba mai mult decât lumina ochilor. Limba este cal împărătesc daca-i pui frâu și o înveți să meargă frumos; dar dacă o lași să umble fără frâu și să zburde, ajunge căruța diavolului.

(Sf. Ioan Gura de Aur,  Omilii la Matei)

Cu iubire, 

B.E.

Comments

  1. badin.ro

    Salutare! Aceasta postare nu poate fi scrisa mai bine! Citind acest articol, imi aminteste de fostul meu coleg de camera! El a continuat sa predice despre asta. Cu siguranta ii voi transmite aceasta postare. Destul de sigur ca va avea o lectura foarte buna. Va multumim pentru impartasire!|

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *