“Oh… nu, iar e luni” , “iar trebuie să merg la muncă”

“Oh… nu, iar e luni” , “iar trebuie să merg la muncă”

Și tu te gandești la fel când e luni? Sau abia aștepți să fie luni ca să faci ceea ce îți place?

Ești conștient când transmiți mesajele astea? Sau ele pur și simplu se derulează în fața ta fără ca tu să ai vreun contol?

Ce îi transmiți zilnic pruncul tău, acele lucruri îl educă nu acele prelegeri pe care i le ții din când în când despre cum “ar trebui” să fie lucrurile.

Iar tu omule zilnic îi transmiți jug, robie, sclavie.

Asta îi predai chiar dacă tu crezi că îi predai cum să trăiască și cum să fie fericit.

Fericirea vine din fiecare zi, din fiecare moment iar zilele tale cu fața posomorâtă de trebuie să merg la muncă pentru ca să câștig bani, pentru ca să pot să îți cumpăr ție jucării îi predau pruncului tău pedeapsa pe care tu o execuți de bună voie.

Îi predau pruncului tău că a fi în viață este egal cu a fi nefericit dar a fi în viață vine cu două opțiuni fericirea și compătimirea. Compătimirea care conduce la lipsa dorinței de a trăi, faptul că tu ai ales compătimirea îl setezi și pe el tot la compătimire.

A trăi este despre toate lucrurile mici pe care le faci în fiecare zi nu este despre lucrurile ce vin rar. Faptul că manânci o salată pe lună, nu înseamnă că mananci sănătos, iar salata aceea nu te va salva de la cancerul zilnic pentru că te omoară ceea ce faci zilnic nu ceea ce faci ocazional.

Iubește fiecare zi.

Ai drepul să schimbi fiecare zi în așa fel încât chiar dacă te trezește alarma ceasului tu să sari din pat bucuros că ai primit o nouă zi în care să fii fericit, este inadmisibil să te superi pentru că este luni, este aproape prostesc să faci asta.

Locul de muncă nu îți face plăcere, atunci cum crezi că puiul de om va descoperi ceea ce îi place să facă în fiecare zi dacă la tine vede zilnic durerea de a face lucruri ce îți displac.

E totuși călduț locul de muncă și nu renunți la el deși îți aduce tristețe zilnic.

Acum întoarce oglinda!

Ai fi mândru să îți vezi puiul făcând zilnic lucruri ce nu îi aduc zâmbetul pe buze?

Ți-ar plăcea? Sau inima ta ar fi cât un purice să îți vezi pruncul plin de viață din trecut acum posomorât la fel ca tine, fără puterea de a schimba ceva, la fel ca tine, fără vlaga de a se bucura că respiră, că ii are pe cei dragi aproape, la fel ca tine.

Omule dacă vrei ca el să fie fericit zilnic și nu ocazional, la zile mari predă-i fericirea zilnic.

Caută să fii fericit zilnic cu alegerile tale, cu ceea ce faci.

Curaj!

Fă o schimbare dacă de asta e nevoie. Nu a zis nimeni că e ușor să faci o schimbare, necesită un aport mare de energie, dar e energie focalizată pe lucrurile care îți plac iar asta nu poate să nască decât succes.

Ai putea să trăiești cu ideea că puiul de om are un talent ce ar putea da valoare socității și care l-ar face fericit dar pe care nu și-l dezvoltă din cauza școlii?

Adultule la fel e și în cazul tău, copilul tău simte o imensă tristețe să te vadă că zilnic faci ceea ce îți displace și mai pui asta și în cârca lui ( o fac pentru tine, ca să îți cumpăr jucării ), acordă-ți 2 minute de sinceritate și recunoaște că faci asta pentru că ești laș, pentru că nu te iubești suficient de mult încât să îți dai voie să trăiești în iubire, pentru că poate la un moment dat te-ai crezut singur, ai uitat că aici pe Pământ este despre împreună, ai uitat că aici pe Pământ totul funcționeză după legile divine iar atunci când le încalci vine tristețea.

Omule fă-ți fiecare zi demnă de iubire, de fericire iar puiul de om va avea tot ceea ce îi este necesar pentru o creștere frumoasă.

Cu iubire,

B.E.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *