Smash the Cake

To smash or not to smash…

Întotdeauna mi-au plăcut pozele, amintirile. Am simțit că mă umplu de energie pozitivă când mă uit la ele. Nu îmi place să fac seflie-uri sau poze în fiecare zi. Consider că o fotografie trebuie să surpindă un moment remarcabil, pe care îți dorești să ți-l amintești, un moment ce știi că trece prea repede și pentru care ai vrea o prelungire pentru a-l savura mai bine. O fotografie ar trebui să îți trezească sentimentele pe care le-ai trăit atunci, să îți aducă aminte că viața e frumoasă mai târziu.

Nu de mult a început să ia amploare fenomenul ședințelor foto smash the cake de la 1 an. Mi s-a părut un fel frumos de a imortaliza aniversarea de 1 an a copilului și primul lui contact cu un desert. Mă gândeam că sunt tare fericiți să distrugă un tort cu o textură moale sau cel puțin mie mi-ar face placere să-l smashuieșc :))).

De obicei se fac înainte de a împlini 1 an dar cum A. e născută de Crăciun iar noi am fost plecați în perioada aceea am zis că o vom face în ianuarie. Până să ne revenim de după călătorie am ajuns în februarie când Nadine pleca în concediu, rochița pentru sedință ajungea abia la final de februarie așa că am programat în martie când era și mama cu noi :)) (oricum, până la 2 ani aveam timp).

Când a venit momentul să aleg cum să fac ședința foto am știut că nu îmi doresc să fie parcă trasă la indigo, multe culori, roz predominat de obicei pentru ca e fetiță, fundal foarte copilaresc, toate astea fiind foarte departe de mine.

Îmi plăcea cum îi stă cu negru Anastasiei. Căutam poze smash the cake care să îmi placă la modul să îmi transmită că da așa vreau, dar nu găseam. Am dat peste o poză unde o fetiță era îmbracată într-o rochie neagă, așa mi-a venit ideea să o îmbracăm în negru. Am început să căutăm rochiță sau body mai elegant negru găsisem o rochie la Cosette by Little Princess (rochia aici) care nu mă încânta pentru că avea și roșu, le-am scris celor de la Cosette dar nu mi-au răspuns așa că noroc cu Nadine ce a mai colaborat cu ei, a reușit să le vorbească și au fost de accord să scoată parțile roșii din rochie și să rămână doar o fundă la spate, am avut emoții până să văd rochia.

Nadine mă tot întreba cum îmi doresc să fie fundalul iar eu eram tot nehotărâtă. Deci dacă sunteți la fel de nehotărâte ca mine și căutați să puneți imaginația în real aveți nevoie de un fotograf cu nervii tari. Căutam inspirație, poze, peisaje, orice să mă facă să mă conectez la ceea ce îmi doresc. Am găsit o poză vintage Dior cu o rochie neagră pe un fundal negru și atunci am știut că asta e zona spre care vreau să merg. Și pentru Nadine a fost o provocare. Practic mergeam în necunoscut amandouă.

Am văzut o poză la Ana Brant cu un topper pe tort și mi l-am dorit, dar nu știam de unde să îl achiziționez așa ca facebook și grupurile de susținere sunt o resursă nelimitată și așa am cunsocut-o pe Cătălina Cochinescu și al ei Adamea Shop, care m-a ajutat cu drag.

Aveam topper pentru tort, rochie, fundal și trăiam în necunoscut :))), nu știam ce tort să facem și dacă să punem ceva pe frundalul negru ca să nu fie prea simplu.

Nadine ce a fost alaturi de mine în călătoria asta și a făcut research, a găsit o poză cu fundal negru și un tort interesat dar nimeni nu voia să îl facă fiind vorba despre un copil atât de mic, cantitatea de colorant ar fi fost prea mare.

Așa că m-am reorientat și am ales un tort cu fructe de pădure ce îmi părea mie că se potrivește cu funda roșie de pe rochiță și că având rozmarin pe el ce semănă cu crenguțele de brad te duce cu gândul la Crăciun. Tot Nadine mi-a recomandat să luăm tortul de la Moni Cakes Land și tot ea s-a ocupat de tot după ce am ales cum îmi doresc să arate. În final tortul nu a mai avut rozmarin pe el, în schimb a avut bețișoare de scorțisoară și a fost perfect, mult mai frumos decât mi-l imaginam. 

Cu o zi înainte Nadine mi-a zis că parcă ar pune ceva verde pe fundal, mi-a aratat o poză iar eu am zis că am ceva asemanător în curte.

În dimineața zilei cu ședința foto m-am gândit că dacă tot am facut sedința new born cu steluțe de mare, poate ar fi bine să păstrez tema așa că am pus în portbagaj și cutiile cu stelulțe de mare și scoici. Ajungând la studio cu portbagajul plin cu crengi de brad și scoici, după un moment de liniște, Nadine a îmbrațișat ideea așa că ne-am pus pe treabă.

Când despachetam am zis că am și un borcan cu sclipici și că ar fi interesant să aruncăm cu el în aer.

Prima dată am lasat-o pe A. să se acomdeze, am făcut niște poze simple apoi am trecut la smash the cake. A. e destul de activă așa că a fost dificil să o convingem să stea în decor la început, alerga prin tot studioul ca să îl descopere.

Pe tort am adăgurat noi niște steluțe de mare pentru a fi în ton cu peisajul. Când a gustat din tort s-a liniștit și nu mai pleca de lângă el așa că partea asta a fost simplă, iar ipostazele prinse sunt memorabile.

La final am aruncat și cu sclipici în aer,așa că și în momentul publicării acestui articol A. are încă sclipici în păr. (Dacă cunoșteți metode de îndepartare a sclipiciului ce să nu presupună apă multă please share)

În concluzie e o experiență frumoasă, iar pozele ce îi rămân peste ani sunt neprețuite.

Nu uita că Universul complotează și lucrurile ies așa cum ai nevoie, chiar peste așteptări!

Cu iubire,

B.E.

Fotogaf: Nadine Micle 

Tort: Moni Cakes Land

Topper Tort: Adamea Shop 

Rochița: Cosette by Little Princess

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *