Încredere sau destrămare pe termen lung

Ceea ce vrei să-i spui copilului tău pentru a-l determina să facă cum vrei tu este real? Ajută la întărirea încrederii lui în tine sau ajută la destrămare?

Ești furios din cauza neputinței de acum de a face lucrurile așa cum vrei, nu uita totul e pe termen lung, pe termen de o viață și mai departe.

Îl poți obliga, controla acum cât e mic dar sunt sigură că tu vrei o relație armonioasă pe termen lung așa că opreste-te puțin și uite-te în jur vezi vre-o relație armonioasă bazată pe obligație și control?

Este despre a învăța tu autocontrolul pentru ca el să îl poată copia!

Este despre a te comporta tu corect pentru ca sufletul lui să se înalțe.

Este vorba despre limite și reguli cu blândețe.

Tot Universul fucționează după niște reguli chiar dacă pentru noi nu sunt sesizabile, aici e arta.

Vezi cum a educat Iisus, vezi dacă el a dat cu parul când ceilalți îl dezaprobau, vezi dacă i-a tras cu forța pe calea cea dreaptă.

Ce tipare transmiți? De unire, împreună, iubire, acceptare, împărțire sau din contră tipare de facem doar așa, cum zic eu e bine, faci așa sau plecăm acasă, faci așa sau îți stric distracția?

Suntem limitați de existența umană și supuși greșelilor.

Copiii vin cu toată informația ta în ei, inclusiv informația de care ție ți-e rușine. Lui nu îi e, și ți-o servește pe tavă așa că ai face bine să începi lucrul cu, tine, la tine iar el te va urma, schimbă-te tu lăuntric dacă vrei să educi un suflet, dacă educi doar materia atunci poți să stai liniștit alții vor avea grijă de el să îi repare corpul, la alții va fugi pentru a-și pansa rănile sufletului.

Dacă nu îți place comportamentul copilului tău înainte de a reacționa cu blamare și prelegeri fără efect vezi ce din tine a exprimat, el are jumătate nu doar din adn-ul corpului tău, el are jumătate din adn-un sufletului tău, comportamentului tău, energiei tale și chiar dacă nu vezi, voi încă sunteți legați iar o schimbare la tine determină o schimbare în lanț.

E ușor să te autoeduci?

E ușor să îți înfrânezi izbucnirile de furie?

E ușor să controlezi ceea ce spui în așa fel încât să fie asertiv, să exprime clar ceea ce vrei fără să lezezi?

Nu, nu e, te autosabotezi în dorința de libertate, de superioritate. Atunci imaginează-ți cum e pentru el când tu vrei să facă ceea ce tu zici.

Acceptă că sunteți persoane diferite.

Acceptă că el nu este prelungirea ta, e parte din celulele tale care se dezvoltă diferit acum.

Adultule ia-ți timp cu tine ca să poți să oferi timp de calitate pentru el.

Adultule să iubești aproapele așa cum te iubești pe tine deci mai întâi iubeșete-te pe tine ca să îți poți iubi copilul necondiționat.

Cu iubire,

B.E.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *