Eh lasă că femeile stau acasă 2 ani de zile, sunt privilegiate…

Tot mai des aud că lasă “femeile stau acasă 2 ani de zile” și tot mai des mă întreb oare cine ai vrea să fie alături de pruncul tău?  

Femeia pe care o iubești?

Femeia pe al cărei copil l-ai dorit? Sau statul, creșa, bona?

Cine crezi că ți-ar înțelege mai bine copilul ce încă nu poate vorbi, merge?  Cine crezi că l-ar ghida mai bine?

Sufletul ce mai ieri era una cu el sau un străin căruia nu îi pasă, al cărui job e să aibă grijă de prunci?

Sau ce societate ai dori? Una formată după gândirea unui singur om?

Suntem umani deci limitați de existența asta, trăim doar propriul adevar.

Femeile sunt privilegiate pentru că stau 2 ani acasă. Cred că tu ești privilegiat pentru că în țara asta măcar asta contează ca mama să îi fie alături pruncului până devine capabil să își satisfacă cât de cât nevoile de bază. Cred că asta e calea cea bună pentru sufletul nostru care e etern cât și pentru dezvoltarea armonioasă a pruncului.

Ce valori vrei să aibă al tău copil? Valorile vecinei de la 2, valorile bonei sau valorile voastre ca familie?

Presupun că peste câțiva ani, nu foarte mulți, vei dori să stai la masă cu al tău prunc și să nu ți se pară un străin ce are concepții denaturate.

Ce contează pentru tine fericirea umană pe termen scurt? Că nu ieși mâine cu prietenii la Loft sau ghidarea sănătoasă a sufletului ce te-a ales? E ca în testul marshmallow iei jelul acum sau ai rabdare și primești mai multe. Testul e celebru și a demonstrat că succesul e al celor ce au autocontrol, văd scopul, sunt dispuși să aștepte și să lucreze la asta.

Vei ajunge oare să zici nu știu de ce copilul meu face asta?

Știi majoritatea nu prea știm ce facem de fapt, ne considerăm niște victime ale vieții, suntem luați prin surprindere și alergăm la alții să ne salveze, să ne dea soluția câștigătoare în relație cu propriul copil.

Soluția e la tine, soluția e în alegerile tale zilnice.

Prea puțini simt că ei sunt cauza a ceea ce li se întâmplă și că soluția e tot la ei, prea puțini sunt conștineți de puterea de regenerare a sufletului și a trupului și prea mulți aleargă după pilule, tratamente, pași de urmat întru armonie sufletescă și trupească.

Pruncul are nevoie de mamă, el devine independent când e pregătit să facă asta, bineînțeles că și aici trebuie să fie un echilibru și să faci diferența dintre cocoloșirea care îți condamnă copilul la autodistrugere și susținerea lui pentru a se putea desprinde singur, sigur și echilibrat.

Femeile nu stau acasă 2 ani, femeile au în mâini și suflet viața și de ele depinde societatea de mâine. Arată-ți compasiunea și gândește-te dacă ai avea din nou 1 an sau 2 sau 3 cine ai vrea să  fie acolo lângă tine când mergi sau când reușești să te dai în leagăn singur, sau când cazi și te lovești mama, bona, statul?

Întoarce-te puțin în timp cu puterea minții și a sufletului.

Întoarce-te puțin acolo unde valorile sufletului erau mai importante decât cele materiale.

Când sufletul suferă, suferă și trupul iar materialul pleacă!

Cu iubire,

B.E.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *